Parere Client

Cum am rezolvat mai multe probleme ale aparatului de aer conditionat, pe langa igienizare

Cum vara nu mai este chiar atat de departe si caldurile ne vor face sa dam drumul aparatului de aer conditionat, m-am gandit zilele trecute sa chem echipa de igienizare aer conditionat pentru a-mi curata aparatul. Am un aparat destul de vechi, Nordstar, instalat inca din 2012. E practic aici de cand ne-am mutat, a mers mereu bine (sau asa credeam noi), desi uneori se mai simtea un miros ciudat in camera atunci cand il porneam. Am tot amanat igienizarea aparatului, am lasat-o pe anul urmator, mereu am zis ca nu e nevoie, dar nu se mai putea de data asta. Asa ca am sunat echipa de specialisti si i-am chemat sa ma ajute.

Pe baieti ii cunosc de mai mult timp, am colaborat cu ei de multe ori, eu le-am mai oferit unele servicii, asa ca am incredere in ei. Au venit exact la ora stabilita, sunandu-ma in prealabil sa ma anunte ca ajung la mine cam intr-o ora. S-au pus pe treaba imediat, au desfacut filtrele, le-au spalat, au instalat tot ce era nevoie la fata locului si au demarat procedura de igienizare a aparatului.

Male Technician Testing Air Conditioner With Digital Multimeter
Male Technician Testing Air Conditioner With Digital Multimeter

Inca de la inceput, au lucrat curat, nu am imprastiat nimic pe jos, au avut grija sa nu pateze peretele sau covorul, punand o folie speciala in jurul aparatului pentru a-l putea curata foarte bine, iar apa sa se stranga in acea folie. Aveau in dotare toate instrumentele necesare pentru masurarea performantei aparatului, pentru remedierea oricarei defectiuni, aparate de masurare, precum si butelie cu freon.

Revenind la grija lor pentru curatenie in jurul aparatului, trebuie sa spun ca am avut si experiente mai neplacute in trecut cu alte echipe. Sunt sigur ca oricine s-a confruntat cu asa-zisi „mesteri” care dupa ce lucreaza lasa dezastru in urma lor, iar clientul trebuie sa curete tot. Ei bine, de aceasta data nu a fost cazul.

Trebuie sa recunosc ca ma gandisem sa curat eu aparatul si sa nu ii chem, dar sotia spunea ca ar trebui sa vedem si de ce face un zgomot ciudat unitatea de afara si nu ar strica sa il mai verificam. Bine am facut! De ce spune asta? Pai, pe langa praful vizibil strans prin toate orificiile aparatului si in filtre, alaturi de cateva insecte moarte inauntru, nici freonul nu mai era atat cat trebuie in instalatie.

Zis si facut! Pe langa curatarea aparatului de praf, mizerie si diverse particule care innegrisera practic solutia aplicata pentru curatare, baietii cu completat si cu freonul necesar. Am aflat astfel ca si o cantitate mica de freon lipsa duce la scaderea eficientei aparatului chiar si cu cateva grade. Si asta conteaza destul de mult cand afara este canicula si vrei sa se racoreasca imediat in casa!

Intreaga operatiune a durat putin peste 30 de minute, timp in care am vazut cum s-au facut urmatoarele operatiuni:

– verificarea functionarii optime a aparatului;

– verificarea nivelului de freon din instalatie;

– igienizarea instalatiei;

– completarea cu freon;

– remedierea problemei zgomotului produs de unitatea exterioara.

Cum m-au convins sa ii chem si in viitor

In viitor, poate chiar la anul, am sa apelez din nou la ei pentru igienizarea aparatului nostru de aer conditionat. Acum, dupa ce l-au curat bine si au completat instalatia cu freon, diferenta este vizibila. Fluxul de aer este mai rece, din exterior nu se mai aude acelasi zgomot suparator (dupa cateva mici reglaje efectuate de ei), iar aerul este mult mai curat in interior. Simtim cu totii asta in casa pentru ca acum nu mai miroase urat atunci cand pornim aparatul si nu mai stranutam la pornirea lui, asa cum se intampla in trecut (din cauza prafului).

Ca orice aparat, cel de aer conditionat necesita unele operatiuni de rutina, astfel incat sa ne asiguram ca el functioneaza cum trebuie. Echipa care m-a ajutat cu aceasta igienizare mi-a explicat cum se poate defecta intreaga instalatie daca ceva este in neregula si cum nu ar trebui sa ignoram unele probleme pe care le constatam (sunete siudate, picaturi de apa care curg din aparat, miros ciudat etc.). Avand in vedere cheltuielile pe care o instalatie noua le-ar presupune, cred ca o igieinizare anuala este binevenita.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Latest Photos
Latest Posts
Follow us

Related Posts