Informatii utile incarcare freon aer conditionat

Este foarte important sa iti dai seama cand aparatul tau are nevoie de o incarcare cu freon.

Freonul este cel care contribuie la racirea aerului in aparatele de aer conditionat printr-un sistem asemanator celui de la frigider. Prin urmare, daca sunt probleme cu freonul, aerul furnizat de aparatele de aer conditionat nu va mai fi la fel de rece. Si nu vrem sa se intample acest lucru, mai ales intr-o zi caniculara…
Una dintre problemele cel mai des intalnite la aparatele de aer conditionat este scaderea presiunii agentului frigorific, adica a freonului, sau lipsa completa a lui. Aceasta problema se poate insa rezolva printr-o simpla incarcare (completare) cu freon.

Air Conditioner, Equipment, Repairing, Installing, Service
Air Conditioner, Equipment, Repairing, Installing, Service

Dar cum ne dam seama daca aparatul nostru de aer conidtionat are nevoie de o incarcare cu freon?

Care sunt simptomele pentru lipsa de freon?

Pentru ca nu toate problemele pe care le are un aparat de aer conditionat sunt cauzate de un nivel scazut de freon, este bine sa stim sa le deosebim.

Iata cateva semne pe care trebuie sa le luam in calcul:
1. Daca aveti un aparat de aer conditionat cu functia de detectare a scurgerilor de agent frigorific, urmariti zona de afisaj. Ar trebui sa indice cand unitatea exterioara detecteaza scurgeri de agent frigorific.
2. Principalul semn al nivelului scazut de freon in aparatul de aer conditionat este ca acesta nu mai furnizeaza aer rece. Aerul care iese din aparat este la temperatura camerei sau chiar cald. Dupa cum va spuneam, freonul este cel care raceste aerul si in lipsa lui, sau daca este in cantitate prea mica, aerul nu se mai raceste. Capacitatea redusa de racire a aerului este simptomul cel mai usor de observat, mai ales intr-o zi cu temperaturi ridicate. Daca, insa, afara nu este foarte cald, este posibil sa nu sesizam acest lucru si trebuie sa urmarim si alte indicii.
3. Un alt semn ca aparatul tau de aer conditionat trebuie incarcat cu freon sunt depunerile de gheata la interior sau la exterior. In timp pot sa apara pierderi de agent frigorific, nivelul de freon scade si din acest motiv se formeaza gheata.
4. Daca observati ca picura apa din unitatea interna, acest lucru se poate datora tot nivelului scazut de freon.
Exista si alte semne, cum ar fi diverse zgomote care se aud din unitatea externa, cresterea facturii de energie electrica, miros urat care provine din aparatul de aer conditionat sau debitul de aer care iese din aparat este mai slab decat de obicei. Dar, cum aceste semne pot indica si alte probleme ale aparatului de aer conditionat, este indicat sa apelati la o firma de service aer conditionat.

Chemati un tehnician pentru aparatul de aer conditionat

incarcare freon
Technician is checking air conditioner ,measuring equipment for filling air conditioners.

Daca observati vreunul dintre aceste semne, este cazul sa chemati un specialist care sa identifice sursa acestor probleme. Daca este vorba de un nivel scazut al freonului, se rezolva prin incarcarea (reumplerea) aparatului de aer conditionat cu freon. Este o procedura simpla care dureaza mai putin de o ora si va imbunatati semnificativ performantele aparatului de aer conditionat: va furniza aer rece cu un consum optim de energie.

Pentru a evita sa ramanem fara aer conditionat in mijlocul verii, este indicat sa-i faceti o revizie in primavara, inainte de instalarea caniculei. Puteti opta pentru un pachet revizie, curatare, igienizare si completare freon pentru a preveni incidentele neplacute pe perioada verii.
Un aparat de aer conditionat curatat, igienizat, cu o cantitate corespunzatoare de freon va consuma mai putina energie si va furniza aer de calitate.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Latest Photos
Latest Posts
Follow us

Related Posts